Hronika

Pod dejstvom alkohola napao i povrijedio dva policajca

Pod dejstvom alkohola napao i povrijedio dva policajca
Foto: Ilustracija | Pod dejstvom alkohola napao i povrijedio dva policajca

SRBAC - Lice iz Srpca čiji su inicijali M.V. uhapšeno je zbog sumnje da je napalo i povrijedilo dva policajca, saopšteno je danas iz Policijske uprave Gradiška.

Policiji je oko pet minuta poslije ponoći prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u Srpcu došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog tuče dva lica, čiji su inicijali M.V. i S.D. obojica iz Srpca.

Prilikom hapšenja M.V. je verbalno, a zatim i fizički napao policajce, pružajući aktivan otpor, te je osumnjičen za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje. Alkotestiranjem je kod obje osobe utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se protiv M.V. po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo, a slijedi i pokretanje prekršajnog postupka protiv oba lica.

Iz Policijske uprave Gradiška ističu da su ovakvi i slični primjeri pokazatelji visokog rizika kome su svakodnevno izloženi policijski službenici tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka.

Osuđuju svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i pozivaju građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije