Hronika

Pod dejstvom droge i bez dozvole upravljao motociklom

Pod dejstvom droge i bez dozvole upravljao motociklom
Foto: Ilustracija | Pod dejstvom droge i bez dozvole upravljao motorom

GRADIŠKA - Policija u Gradišci zaustavila je motociklistu čiji su inicijali N.H., koji je motociklom upravljao pod dejstvom droge. Kod njega je pronađena biljna materija koja asocira na marihuanu, a utvrđeno je i da nema dozvolu za vožnju, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Kako su naveli, kontrolu vozača motocikla izvršili su juče oko 22.20, u ulici Vidovdanska, u Gradišci.

"Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška su izvršenom kontrolom kod lica N.H. pronašli određenu količinu suve biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, nakon čega je N.H. podvrgnut testu na droge te  je utvrđeno prisustvo THC u organizmu. Daljom kontrolom utvrđeno je da lice N.H. upravlja motociklom prije sticanja prava na upravljanje", saopšteno je iz PU Gradiška.

Policija je, kako su precizirali, od mladića oduzela pronađenu biljnu materiju, te privremeno motocikl.

Takođe navode da je N.H. višestruki povratnik u vršenju prekršaja i ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni u registru novčanih kazni.

Protiv navedenog Osnovnom sudu Gradiška, Odjeljenju za prekršaje, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije