Hronika

Podignuta optužnica: I 74-godišnjak optužen za šverc droge

Podignuta optužnica: I 74-godišnjak optužen za šverc droge
Foto: N.N. | Podignuta optužnica: I 74-godišnjak optužen za međunarodni šverc droge

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv F.G. (74), D.S. (30), A.V. (39) i M.B (39), koje tereti za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina skanka iz Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Kako je  saopšteno iz Tužilaštva BiH, četiri osobe uhapšene tokom akcije "Sky" optužene su da su kao organizovana kriminalna grupa od 2018. do 30. januara 2019. godine organizovale i realizovale više puta kamionski transport skanka.

U saopštenju se navodi da vrijednost droge na ilegalnom narko-tržištu u BiH dostiže najmanje 1.000 evra po kilogramu.

"Optuženi su u više navrata prethodno nabavljenu drogu u velikim količinama prepakivali i sakrivali u tovarne prostore teretnog vozila, te tako sakrivenu krijumčarili iz BiH i dalje prema zemljama EU", navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi iz Tužilaštva, krijumčarenu drogu su optuženi  sakrivali na različitim lokacijama u BiH, nakon čega su dogovarali njenu dalju prodaju, isporuku i preuzimanje.

"Krijumčarena droga je u dva navrata, u ukupnoj količini od oko 761 kilogram, otkrivena policijskim aktivnostima i oduzeta od počinilaca", navode iz Tužilaštva BiH.

Ističu da to predstavlja jednu od najvećih zapljena opojnih droga u BiH u proteklom periodu, ističe se u saopštenju.

"Odlučnu borbu protiv organizovanih struktura narko-kriminala Tužilaštvo, zajedno sa svim nadležnim policijskim agencijama, nastavlja i u budućnosti u cilju uspostave vladavine prava i sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine", naglasili su iz Tužilaštva.

Optužnica je, kako su naveli, uz dokazni materijal proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije