Hronika

Podignuta optužnica protiv ministra Lukača

Podignuta optužnica protiv ministra Lukača
Foto: Screenshot | Podignuta optužnica protiv ministra Lukača

BANJALUKA - Protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu zbog ugrožavanja sigurnosti Draška Stanivukovića, koji je tada bio narodni poslanik PDP-a, a sada je gradonačelnik Banjaluke, potvrđeno je "Nezavisnim".

"Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je 26.3.2021.godine podiglo optužnicu protiv Dragana Lukača zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1. KZ RS u sticaju s krivičnim djelom tjelesna povreda iz člana 131. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banjaluka", naveli su iz Tužilaštva.

Ovaj incident se desio krajem 2019. godine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a tadašnji poslanik PDP-a Stanivuković je rekao da ga je Lukač udario, zbog čega je odmah od njega zatražio da podnese ostavku.

Sa druge strane, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je tada rekao da je odgurno Stanivukovića kako bi ga spriječio da ga ugrozi.

"Odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio da napravi bilo kakav potez koji bi mogao da me ugrozi", tvrdio je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije