Hronika

Podnesen izvještaj protiv mladića iz Kneževa zbog pokušaja ubistva novinara

Podnesen izvještaj protiv mladića iz Kneževa zbog pokušaja ubistva novinara
Foto: N.N. | Podnesen izvještaj protiv mladića iz Kneževa zbog pokušaja ubistva novinara

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su juče izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv N.D. (27) iz Kneževa koji je osumnjičen za pokušaj ubistva tridesetšestogodišnjaka iz Banjaluke.

N.D. se sumnjiči da je 26. avgusta ove godine oko 20:40 časova u Banjaluci u ulici Banović Strahinje izvršio krivično djelo Ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Lice se sumnjiči da je zajedno sa M.Č. navedene večeri upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta izvršio pomenuto krivično djelo.

Nezavanično, izvještaj je podnesen protiv Nedeljka Dukića koji je osumnjičen da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem (31) učestvovao u pokušaju ubistva Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije.

Tužilaštvu dostavljene informacije o drugom napadaču na novinara Kovačevića

Načelnik Sektora krim-policije u banjalučkoj Policijskoj upravi Darko Novković rekao je da su informacije i dokumentacija o tome gdje se nalazi drugi napadač na novinara BN TV Vladimira Kovačevića dostavljene Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Novković je danas na konferenciji banjalučke Policijske uprave novinarima rekao da je navedena dokumentacija Tužilaštvu dostavljena juče, te da je izdavanje međunarodne potjernice za ovim licem u nadležnosti suda u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, te da je na snazi raspis o traganju za počiniocem napada.

Okružni sud u Banjaluci odredio je 11. septembra jednomjesečni pritvor Marku Čoliću (31) iz Banjaluke, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, rečeno je Srni u ovom sudu. U Sudu su tada rekli da je on osumnjičen da je Kovačevića pokušao ubiti sa još jednim nepoznatim licem.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević pretučen je 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije