Hronika

Podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv organizatora skupa

Podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv organizatora skupa
Foto: N.N. | Podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv organizatora skupa

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave /PU/ Banjaluka podnijeli su danas lokalnom Osnovnom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica čiji su inicijali P.K, B.G. i A.G. koji su organizatori javnog skupa "Podrška Pravdi za Davida".

"Organizatori tog skupa se nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te su nakon održavanja prijavljenog javnog skupa na Trgu Krajine, organizovali i vodili neprijavljen javni skup u pokretu", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Iz policije navode da su organizatori javnog skupa zajedno sa okupljenim građanima, zaustavljali i održali javni skup u blizini objekata koji se posebno obezbjeđuju, ispred objekta Radio-televizije Republike Srpske i stambene zgrade u kojoj živi lice Ž.K, te su na više lokacija izvršili potpunu blokadu i obustavu saobraćaja, nakon čega su na parking prostoru u Vidovdanskoj ulici onemogućili izvođenje predviđenog kulturno-zabavnog programa.

"Organizator javnog skupa nije obezbijedio red i mir na javnom okupljanju, što je za posljedicu imalo činjenje prekršaja prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, Zakonu o javnom redu i miru Srpske i krivičnih djela propisanih Krivičnom zakonikom od učesnika javnog skupa", naveli su iz PU Banjaluka.

Banjalučka policija će nastaviti rad na utvrđivanju odgovornosti redarske službe zbog nepostupanja prema Zakonu o javnom okupljanju Srpske, kao i na identifikovanju i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije