Hronika

Podnesena prijava protiv direktora "Medicinske škole" u Banjaluci

Podnesena prijava protiv direktora "Medicinske škole" u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Podnesena prijava protiv direktora "Medicinske škole" u Banjaluci
Ljiljana Radić

BANJALUKA – Policija iz Banjaluke podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv Banjalučanina V.J. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja".

Kako "Nezavisne" nezvanično saznaju prijava je podnesena protiv direktora "Medicinske škole" u Banjaluci Vladimira Jagodića.

"J.V. se sumnjiči da je kao direktor javne ustanove iz Banja Luke, prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, zaposlenima sa novostečenom visokom stručnom spremom, odredio veći platni koeficijent od onog koji je predviđen Zakonom o platama zaposlenih u oblasti prosvjete i kulture Republike Srpske", navode iz Policijske uprave Banjaluka i dodaju da je izvršenjem navedenog krivičnog djela, osumnjičeni zaposlenim radnicima pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 32.000 KM, dok je za isti iznos oštetio budžet RS.

"To je bilo 2017. godine. Resorno ministarstvo je dalo saglasnost da se njima da viši  koeficijent i ja sam postupio po aktu ministarstva", rekao je Jagodić za "Nezavisne".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 2

majstorsg

Mozda je bio u pravu, ako jedna med. sestra moze imati platu od 1000 km, što to ne bi profesor, nastavnik ili učitelj imali mnogo više od nje, a nemaju. Oni imaju jos 4 godine fakulteta, jedina im je mana što su glupi pa ne mogu da se svi zajedno pobune.

LažnePatriote

Konacno Jagodicu da neko stane u kraj. A bilo bi dobro pritegnuti i "pomocnika direktora", i on je velika muljaza. Nepismena dva stvora, fuj!!!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije