Hronika

Poginuli muž i žena u nesreći kod Novog Grada

Poginuli muž i žena u nesreći kod Novog Grada
Foto: InfoPrijedor | Poginuli muž i žena u nesreći kod Novog Grada

NOVI GRAD - Pero (83) i Sava (84) Pilipović, bračni par iz Svodne, poginuli su u sudaru dva automobila u tom mjestu, a u ovoj nesreći teško je povrijeđena i devetogodišnja djevojčica, dok je vozač R.R. lakše povrijeđen.

Nesreća se dogodila oko 16.30 na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad, kada su se sudarili jugo, u kojem su bili nastradali supružnici, i škoda za čijim volanom je bio R.R. iz Donje Dragotinje, kod Prijedora, a on i devetogodišnja saputnica su povrijeđeni.

U nesreći je Pero Pilipović od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, dok je njegova supruga podlegla povredama u bolnici.

Povrijeđeni su nakon nesreće prevezeni u bolnicu u Prijedoru, gdje su zadržani i danas su bili van životne opasnosti.

Navodno su se od jačine sudara oba auta okrenula na cesti i uništena su, a škoda je završila u kanalu pored puta.

Kako su nam danas rekli mještani Svodne, koji su šokirani zbog nesreće u kojoj su nastradali Pilipovići, pretpostavljaju da se Pero uključivao na glavni put, a zbog lošeg vremena nije uočio vozilo.

Ipak, to su samo pretpostavke mještana na osnovu onoga što su vidjeli nakon tragedije, a tačan uzrok utvrdiće policijska istraga.

Za nastradale Pilipoviće komšije kažu da su bili uzorne i dobre komšije, te da su često išli kod porodice pa je moguće da su i kobne noći krenuli da se vide.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, uviđaj na mjestu nesreće u kojoj su učestvovali jugo i škoda, a u kojoj su dvije osobe nastradale i dvije povrijeđene, obavili su pripadnici Policijske stanice Novi Grad zajedno sa tužiocem Okružnog tužilaštva Prijedor.

Dodaju da će uzrok nesreće, kao i okolnosti pod kojima se ona dogodila biti poznati nakon istrage.

Tužilaštvo je naredilo obdukciju tijela stradalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije