Hronika

Pratite nas na Google news

Poginuo Mirvet Beganović, poslanik u Parlamentu FBiH

Poginuo Mirvet Beganović, poslanik u Parlamentu FBiH
Foto: Ilustracija | Poginuo Mirvet Beganović, poslanik u Parlamentu FBiH
N.N.

Mirvet Beganović, poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona iz Laburističke stranke i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, poginuo je juče u tragičnoj nesreći.

"U dubokoj boli javljamo da nas je napustio tragičnom smrću naš Mirvet Beganović, poslanik u Federalnom parlamentu. Neka mu je vječan rahmet, a porodici sabur", kratko je saapšteno iz centrale Laburističke stranke BiH.

Pedesetčetvorogodišnji Beganović je preminuo usljed povreda koje je zadobio nakon što ga je prignječio traktor. On je prevezen u Dom zdravlja Velika Kladuša gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt.

Iz Policijske stanice Cazin za portal "Klix.ba" su kratko kazali da je istraga o nesreći u toku.

Beganović je od 1989 - 1993 bio visokopozicionirani uposlenik Agrokomerca, a od 2003. do 2006. bio je voditelj poslova Croatia osiguranja. Od 2006. do 2010. vršio je funkciju savjetnika u Opštini Velika Kladuša, a od 2010. godine poslanik je u Skupštini USK, a od 2014. i poslanik u Parlamentu FBiH - u mandatu 2014 u Domu naroda, a od 2019. u Predstavničkom domu.

U Laburističkoj stranci vršio je funkciju zamjenika predsjednika.

Beganović je rođen 1965. godine u Pećigradu, bio je oženjen i imao je dvoje djece. Po zanimanju je bio inžinjer prehrambenog inženjerstva - tehnolog.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije