Hronika

Poginuo dok je ugrađivao ukrasnu lajsnu u bazenu

Poginuo dok je ugrađivao ukrasnu lajsnu u bazenu
Foto: N.N. | Poginuo dok je ugrađivao ukrasnu lajsnu u bazenu

LAKTAŠI - Dvadesetdvogodišnji Cazinjanin Mirsad Redžić, radnik firme "DOO Vodovel bazeni" iz Cazina, poginuo je na jednoj privatnoj vikendici u Donjim Kadinjanima, kod Laktaša.

Nesreća se desila u utorak oko 16 časova u dvorištu vikendice, a nezvanično saznajemo da je nesrećni mladić ugrađivao dodatnu opremu - ukrasnu lajsnu u bazenu, u kojem je bilo oko 10 cm vode. U bazenu je bila potopljena i priključena na struju i pumpa za vodu koja je trebalo da ga isprazni. Kvar na pumpi je, kako se pretpostavlja i mogući uzrok nesreće, odnosno strujni udar, ali šta je stvarni razlog tragedije, utvrdiće istraga. Naređena je i obdukcija, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Saša Labotić, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Laktaši.

"Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja", navode iz Tužilaštva.

Na mjestu nesreće juče nije bilo nikoga, a kapija vikendice bila je zatvorena. Mještani sa nevjericom prepričavaju događaj, tvrdeći da su radovi na bazenu počeli još prošle godine, ali su konstantno odgađani, kao da je nešto slutilo na zlo.

"Šteta, stvarno tragedija da se tako mlad život ugasi. Žao mi je i vlasnika te vikendice. Nije čovjek ništa kriv, a sve ga je to puno potreslo i sigurno će ga uvijek podsjećati na tu tragediju", priča jedan mještanin.

Kaže da su na dan nesreće vidjeli kombi pomenute firme koji je projurio kroz ovo mirno mjesto i odmah su znali da se nešto desilo.

"Priča se da je vlasnik firme mladića odvezao u Službu hitne pomoći, ali da mu nije bilo spasa", kaže ovaj mještanin. Ističe da je sadašnji vlasnik vikendice dosta uložio u nju, ali radovi na bazenu dugo su trajali i često su se tu smjenjivali radnici.

Radne kolege nesrećnog mladića su u šoku, a za pokojnog Redžića imaju samo riječi hvale jer je kažu bio i vrijedan radnik i dobar mladić.

Vlasnik firme "DOO Vodovel bazeni" juče nam je vidno potresen rekao da je u šoku i da o slučaju neće pričati dok se ne završi obdukcija,  a nezvanično saznajemo da mu je pokojni Redžić bio rođak. Kako nezvanično saznajemo, vlasnik vikendice je Tihomir Rožić.

Podsjećamo da je ovo šesta smrt radnika u posljednjih nekoliko dana u BiH. Prvo su stradala tri radnika u Bihaću od eksplozije gasa, a u Banjaluci su poginula dva građevinska radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije