Hronika

Poginuo motociklista u centru Banjaluke

Poginuo motociklista u centru Banjaluke
Poginuo motociklista u centru Banjaluke

BANJALUKA - Mirko Cucek (28) iz Banjaluke poginuo je u četvrtak uveče u teškoj saobraćajnoj nesreći u centru Banjaluke, u neposrednoj blizni hotela "Bosna".

Cucek je u trenutku nesreće, oko 22.55, vozio motcikl suzuki, na kome se kao suvozač nalazio Milan Stanković (19) iz Jajca.

U nesreći koja se dogodila u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, pored Cuceka i Stankovića, koji su bili na motociklu, učestvovao je i mercedes, za čijim volanom se nalazio G.Ć. (31), takođe iz Banjaluke.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva, kazala je da je do nesreće došlo kada je vozač mercedesa kod hotela "Bosna" oduzeo pravo prvenstva vozaču suzukija.

"G.Ć. se kretao iz pravca bulevara, odnosno od robne kuće 'Boska' prema Narodnom pozorištu, i kod hotela 'Bosna' je, u namjeri da skrene ulijevo, oduzeo pravo prvenstva vozaču motocikla, koji se kretao iz pravca Narodnog pozorišta", pojasnila je portparol banjalučkog tužilaštva.

Cucek je, kako navodi Đaković-Vidovićeva, preminuo na licu mjesta, dok je Stanković s teškim povredama kolima Hitne pomoći prebačen u banjalučki Klinički centar.

Dežurni tužilac naredio je da se izvrši obdukcija tijela nastradalog Cuceka, te vještačenja tehničke ispravnosti mercedesa i motocikla.

Patolog Milan Srdić izjavio je juče da je Cucek preminuo od traume grudnog koša, koju je zadobio pri padu s motocikla.

Tamara Radlović, portparol KC-a, izjavila je juče da je Stankovićevo zdravstveno stanje stabilno.

"Milan Stanković je nakon nesreće primljen na Odjel neurohirurgije banjalučkog KC-a s potresom mozga i prelomom lijeve podlaktice", kazala je Radlovićeva.

Nesreća u centru Banjaluke dogodila se naočigled velikog broja prolaznika, koji su u šoku i nevjerici posmatrali nepomično tijelo nastradalog motocikliste.

"Vozač mercedesa je skrenuo ulijevo i tako prepriječio put motociklu. U trenutku nesreće na motociklu su bila dva momka, a sudar je bio strašan", ispričala je jedna od očevidaca nesreće.

Ona je navela da je vozač motocikla nepomično ležao na ulici dok su ga pokušavali oživjeti.

Vozač motocikla je imao kacigu na glavi, ali udarac koji je primio vjerovatno je bio pretežak da bi preživio.

"Lice mu je bilo blijedo, prava tragedija, jer se vidjelo da se radi o mlađem čovjeku", ispričala je vidno potresena žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije