Hronika

Poginuo u požaru u sušari

Poginuo u požaru u sušari
Foto: N.N. | Izgorio u požaru u sušari

LU­KA­VAC - Ibra­him Ko­vačević (67) iz De­ve­ta­ka, kod Lu­kav­ca, nastra­dao je u požaru u su­ša­ri, a uzro­ci požara koji se desio na njegovom imanju još se ut­vrđuju.

Po­li­cij­ski službe­ni­ci Po­li­cij­ske upra­ve Lu­ka­vac do­ja­vu o požaru na po­moćnom obje­ktu - su­ša­ri za­pri­mi­li su oko 14.15, kao i in­for­ma­ci­ju da se vla­snik obje­kta vje­ro­va­tno na­la­zi unu­tar pros­to­ri­je.

Na li­ce mjes­ta iza­šli su službe­ni­ci Hi­tne me­di­cin­ske po­moći Do­ma zdrav­lja Lu­ka­vac.

Ne­zva­nično, požar je prvo izbio na si­je­nu ko­je se na­la­zi­lo u ne­po­sre­dnoj bli­zi­ni obje­kta u ko­jem je Ko­vačević stra­dao.

Kako saznajemo, slučaj su prijavile komšije kada su vidjele da gori sušara, a plašile su se da im je komšija unutra, što je kasnije i utvrđeno.

Komšije su same pokušale da se izbore s vatrom, ali nisu uspjele, pa je plamen obuzdan tek kada su došli vatrogasci.

Pri­pa­dni­ci Pro­fe­si­onal­ne va­tro­ga­sne bri­ga­de Lu­ka­vac uga­si­li su požar na su­ša­ri, a na te­ren su iza­šli i po­li­cij­ski službe­ni­ci Po­li­cij­ske upra­ve Lu­ka­vac.

Na­kon lo­ka­li­zo­va­nja požara, u obje­ktu je pro­nađeno ti­je­lo 67-go­diš­njeg Ibra­hi­ma Ko­vačevića, čiju smrt je kon­sta­to­vao mrtvo­zor­nik Do­ma zdrav­lja Lu­ka­vac.

Uviđaj su iz­vrši­li kan­to­nal­ni tužilac i po­li­cij­ski službe­ni­ci PU Lu­ka­vac, ko­ji po­du­zi­ma­ju mje­re na dalj­njem do­ku­men­to­va­nju ovog do­gađaja.

Na te­re­nu je bio i in­spe­ktor pro­tiv­požar­ne za­šti­te.

Istragom se ut­vrđuju tačni uzro­ci požara i dru­ge okol­nos­ti ve­za­ne za ovaj do­gađaj.

Kako saznajemo, policija zasad nije uočila da postoje elementi krivičnog djela pa se sumnja i da je riječ o prirodnoj smrti ili pak gušenju, ali sve će pokazati obdukcija.

Ako bude moguće, nakon obdukcije tijela, biće urađeno i to­ksi­ko­lo­ško vje­štačenje.

U tuzlanskom tužilaštvu potvrdili su da je naređena obdukcija tijela i da će nakon dobijenih rezultata imati više detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije