Hronika

Pratite nas na Google news

Pogledajte na koji način je opljačkano 600.000 KM (VIDEO)

Pogledajte na koji način je opljačkano 600.000 KM (VIDEO)
Pogledajte na koji način je opljačkano 600.000 KM (VIDEO)
N.N.

BANJALUKA - Ništa nije ukazivalo na to da će se lagana vožnja autoputem prema Gradišci, i dalje prema Zagrebu, u centralu Unikredit banke, pretvoriti u filmsku pljačku.

Kamera iz blindiranog vozila "Sektor sekjuritija", prikačena na šajbu, prikazuje da je vožnja tekla bez problema.

U jednom trenutku, vozilo sa preko 600.000 maraka se zaustavlja a ispred njega stiže "audi" sa pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu. Izlaze ih petorica, svi su naoružani i maskirani. Četvorica idu prema blindiranom vozilu, peti ostaje kod "audija". Zadnja kamera snima vozilo u pratnji i razbijanje stakla na suvozačevim vratima kundakom puške. Dvojicu radnika "Sektor sekjuritija", pod prijetnjom oružjem, izvlače iz auta.

Sve su gledali vozač i suvozač iz blindiranog vozila. Čini se da nisu imali vremena ni da shvate šta se dešava kad je počela pucnjava. Šajba puca, oni zaliježu pokušavajući da izvuku živu glavu. U tom trenutku jedan od njih je i ranjen. Pljačkaši ulaze i izvode ih napolje. Ovi iz vozila u pratnji leže na autoputu, na njih paze naoružani razbojnici. Jedan ili dvojica, na snimku se ne vidi jasno, uzimaju novac nakon čega lopovi utrčavaju u "audi" i bježe.

Dok je trajala pljačka, nijedno vozilo nije prošlo autoputem u smjeru prema Gradišci.

"Audi" kojim su pobjegli pljačkaši pronađen je nakon dva dana, sakriven u šumarku, nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka i dogodila. Navodno, lopovi ga nisu zapalili strahujući da će ih odati dim od paljevine.

Upućeni kažu da im je to, ipak, bila greška jer su ključni DNK tragovi pronađeni upravo u "audiju".

(NN/ATV)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije