Hronika

Pogledajte šta je oduzeto u akciji "Storidž 2"

Pogledajte šta je oduzeto u akciji "Storidž 2"
Foto: Ustupljena fotografija | Pogledajte šta je oduzeto u akciji "Storidž 2"

BANJALUKA - Uhapšeni u akciji "Storidž 2" koji su osumnjičeni za trgovinu droge i oružja te krijumčarenje ljudi, njih 20 predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.

U akciji je između ostalog pronađena je i improvizovana laboratorija za uzgoj droge, a od osumnjičenih je oduzeto 11 automobila.

U akciji po naredbi Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a RS i Agencije za istrage i zaštitu (SIPA)  pretresli su više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada.

U pretresima je kako saznajemo u Gradišci pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj droge s pratećom opremom, a oduzeti su i skoro 100.000 KM u različim valutama, četiri puške, dva pištolja, municija.

Takođe su oduzeti mobilni telefoni, SIM kartice i memoriski uređaji.

Nezvanično saznajemo da su u Gradišci uhapšeni: Aleksandar Vitez (47), Filip Munjeran (30) Goran Gvozden (39), Dražen Karan (48), Dragoslav Radaković (58), Darko Vujić (50), Kostadin Balaban (29), Veljko Ugrenović, Savo Dragišić (35), Nikola Ilišević (41), Mladen Grbić (43), Saša Vidović (31) i Goran Vidović (56) i njihov sugrađanin  suspendovani pripadnik policije Dragan Gavrilović (41).

Takođe su uhapšeni Radoslav (65)  i Saša Narančić (38) iz Srpca, Banjalučanin Nebojša Tojagić (41), Radivoje Lekić (34) iz Laktaša te Dario Taškov (33) iz Novog Grada.

Policiji se predao i Predrag Stanišljević koji je obuhvaćen ovom akcijom.

Saznajemo da su akcijom obuhvaćene još neke osobe za kojima se traga a koje su od ranije poznate policiji a među njima je i Milivoje Lovrenović za kojim je raspisana potjernica za ubistvo Slaviše Stojanovića.

Osumnjičene u akciji terete da su drogu nabavljali iz Albanije i Crne Gore te je krijumčarili u BiH i dalje u zemlje Evropske unije.

Policija je kako saznajemo, krenula tragom informacija prikupljenih kada su pratili osumnjičene u akciji "Transporter", a infomacije koje su tada razmjenjivane  putem aplikacija koje su praćene,  bile su dovoljne da se pod lupu stavi još osoba.

Njih je policija nastavila pratiti što je rezultiralo novim hapšenjima i dokazima.

Pripadnike grupe, terete da su djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama a duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Većina uhapšenih poznata je policiji. Grbić je povezivan sa Milivojem Lovrenovićem i akcijom "Transporter" i hapšen zbog oružja, Radaković i Ugrenović hapšeni su u septembru zbog sumnje da su pokušali da naprave laboratoriju za uzgoj narkotika te zbog posjedovanja naoružanja.

Otac i sin Radislav i Saša Narančić, hapšeni su prije dvije godine kada je na njihovom posjedu pronađen je profesionalna laboratorija za uzgoj droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije