Hronika

Pojačana kontrola vozača u Gradišci, 35 kažnjeno

Pojačana kontrola vozača u Gradišci, 35 kažnjeno
Foto: Ilustracija | Pojačana kontrola vozača u Gradišci, 35 kažnjeno

GRADIŠKA - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška je tokom vikenda u vremenu od 20 do 2 časa realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu prisustva alkohola u organizmu

Tokom navedene akcije, ukupno je kontrolisano 656 učesnika u saobraćaju, od kojih je 656 učesnika i podvrgnuta testu utvrđivanja prisutva alkohola u organizmu, kojom prilikom je 35 učesnika sankcionisano zbog prisustva alkohola u organizmu.

"Kod 19 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, kod 14 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg, a kod 2 vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg, koji su i lišeni slobode. Dvadesetdevet vozača sankcionisano je i po drugim osnovama", saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Kako su naveli, ova uprava nastaviće sa sličnim aktivnostima i u narednom periodu, a sve sa podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo", saopštili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije