Hronika

Pojačane kontrole vozača, zabilježeno 1.013 prekršaja

Pojačane kontrole vozača, zabilježeno 1.013 prekršaja
Foto: Arhiva | Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, zabilježeno 1.013 prekršaja

BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka je tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kontrolisala 1.615 učesnika i evidentirala 1.013 prekršaja, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako je navedeno u saopštenju akcenat republičke akcije, koja je vršena na području ove uprave od 7. do 10. novembra, bio je na kontroli nedozvoljene brzine vozila i kontroli prisustva alkohola i droge ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

U saopštenju se dodaje da je zbog prekoračenja brzine sankcionisano 765 vozača, a da su od ukupnog broja kontrolisanih 694 učesnika podvrgnuta alko-testiranju.

"Kod 248 utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, od kojih je 37 lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka, a imali su više od 1,5 promila u krvi", navedeno je u saopštenju.

U ovoj akciji izdato je 86 prekršajnih naloga po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a evidentirano je i 50 prekršaja koji su zabilježeni mobilnim radarskim sistemima i uređajem za mjerenje brzine vozila u pokretu.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače da poštuju zakonske propise, prilagođavaju vožnju uslovima na putu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije