Hronika

Pojačane kontrole zbog maturanata

Pojačane kontrole zbog maturanata
Foto: N.N. | Pojačane kontrole zbog maturanata

​TREBINJE - U Trebinju će biti pojačane preventivne mjere kontrole među učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola kako bi vrijeme povećane euforije mladih zbog završetka škole proteklo bez neželjenih posljedica.

Ovo je zaključeno na sastanku Foruma za bezbjednost zajednice grada Trebinja, na kojem su glavne teme bile bezbjednosne i mjere zaštite od pandemije virusa korona među školarcima završnih razreda.

"Najprije moramo imati na umu da je potrebno poštovati sve odluke Republičkog štaba za vanredne situacije i sve mjere koje su u tom smislu preporučene, ali se mora računati i sa činjenicom da je svake godine prisutna euforija među učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, pa je i zbog toga kontrola neophodna", kazao je nakon sastanka predsjednik Skupštine grada Trebinje Dragoslav Banjak, koji predsjedava i Forumom za bezbjednost zajednice.

Na sastanku je, kako dodaje Banjak, zaključeno i to da je neophodno pojačati kontrolu prodaje alkohola i duvanskih proizvoda maloljetnih licima, ali i povećati kontrolu saobraćaja, u kome ova lica mogu biti učesnici pod dejstvom alkohola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije