Hronika

Pokušaj ubistva u Bihaću: Migrant uboden nožem u grudi

Pokušaj ubistva u Bihaću: Migrant uboden nožem u grudi
Foto: Image by Niek Verlaan from Pixabay | Pokušaj ubistva u Bihaću: Migrant uboden nožem u grudi

BIHAĆ - Teško povrijeđen migrant pronađen je sinoć oko 19 sati u blizini Hotela "Paviljon" u središtu Bihaća, a nakon toga je u teškom stanju prevezen u Kantonalnu bolnicu gdje je hospitaliziran.

Kako je za "Nezavisne" potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, policija je dobila telefonsku dojavu da se na navedenoj lokaciji nalazi povrijeđena osoba stranog porijekla.

"Dolaskom na lokaciju, policija je potvrdila navode iz prijave i zatečena je osoba s povredom u predjelu grudi, koja ja zadata nekim oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem. Ova osoba se nalazi na Odjelu urgentne medicine i policija još uvjek nije s njim obavila razgovor. U ovome trenutku ne znamo njegov identitet niti ko ga je povrijedio. Obaviještena je dežurna tužiteljica koja je naredila istragu, a djelo je okarakterisano kao pokušaj ubistva", potvrdio je Šiljdedić.

Incidentne situacije u kojima su glavni akteri migranti sve su češće, obzirom da se povećava njihov broj na ulicama Bihaća.

U policiji ističu kako su svi kapaciteti prihvatnih centara popunjeni, te da se migranti koji pristižu jednostavno nemaju gdje smještati.

Obzirom da se u narednim sedmicama očekuje još veći priliv ilegalnih stranih državljana, time će i posla za policiju biti još više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije