Hronika

Pokušaj ubistva u Tuzli, izboden muškarac iz Bijeljine, osumnjičeni u bjekstvu

Pokušaj ubistva u Tuzli, izboden muškarac iz Bijeljine, osumnjičeni u bjekstvu
Foto: Arhiva | Pokušaj ubistva u Tuzli, izboden muškarac iz Bijeljine, osumnjičeni u bjekstvu

TUZLA – U Tuzli je sinoć došlo do pokušaja ubistva, nakon što je lice Z.C. (48) iz ovog grada zadao više ubodnih rana bijeljincu R.A. (41) te pobjegao.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona su saopštili da je sinoć u 23.55 policiji prijavljeno da je u naselju Husino izbodeno lice, koje je radi ukazivanja hitne medicinske pomoći prevezeno u SHMP Doma zdravlja Tuzla. 

"Po dolasku u SHMP policijski službenici PS Zapad/PU Tuzla utvrdili su da je povrijeđen R.A. (41) iz Bijeljine, koji je nakon ukazane medicinske pomoći u SHMP Tuzla, sanitetskim vozilom SHMP Doma zdravlja Tuzla prevezen u Kliniku za hirurgiju UKC Tuzla, gdje je, bez izjašnjenja dežurnog ljekara o stepenu povreda, zadržan na daljnjem liječenju. Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je iste večeri oko 23.47 sati, u mjestu Husino, Z.C (48) iz Tuzle, zadao više ubodnih rana R.A., nakon čega se udaljio sa mjesta događaja", naveli su iz policije.

Dodali su da je o događaju  obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK,  te je po ovlaštenju tužioca, na licu mjesta izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP PU Tuzla.

"Sve istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju u vezi pokušaja ubistva, a koje se pravno kvalifikuje kao krivično djelo Ubistvo za koje se Z.C. sumnjiči, poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca, o čemu će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj sa dokazima. Obzirom da je Z.C. za sada nedostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu, za istim je raspisana operativna potraga, radi oduzimanja slobode i preduzimanja ostalih mjera i radnji u skladu sa ZKP FBiH", dodali su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije