Hronika

Pokušali pljačkati stanove u Laktašima pa uhapšeni

Pokušali pljačkati stanove u Laktašima pa uhapšeni
Foto: N.N. | Pokušali pljačkati stanove u Laktašima pa uhapšeni

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je Željka K. iz Banjaluke i Zorana Lj. iz Novog Grada zbog pokušaja krađa iz četiri stana u Laktašima u koje su provalili pomoću specijalnih alata ali su ostali bez plijena.

Naime, kako je saopšteno iz policije,  pripadnici Policijske stanice Laktaši, policija je uhapsila Ž.K. iz Banjaluke i Z.LJ. iz Novog Grada, koja su zatečena na licu mjesta izvršenih krivičnih djela teška krađa.

"Sumnjiče se da su na području opštine Laktaši 09.aprila počinili četiri  krivična djela teška krađa u pokušaju. Takođe, postoje osnovi sumnje da su navedena lica u prethodonom periodu počinila i krivično djelo izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namjenjenih za vršenje krivičnih djela. Izvršen je pretres stana, vozila i drugih prostorija koje koriste osumnjičena lica kojom prilikom je pronađen i oduzet provalnički alat, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela", navode iz PU Banjaluka.

Navode da su sve mjere i radnje preduzete u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije