Hronika

Pokušali preći granicu sa falsifikovanim PCR testovima

Pokušali preći granicu sa falsifikovanim PCR testovima
Foto: Arhiva | Pokušali preći granicu sa falsifikovanim PCR testovima

SARAJEVO - Službenici Granične policije u Bijeljini nisu dozvolili ulazak u BiH dvojici državljana Srbije, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili falsifikovane potvrde PCR testa na kovid 19.

Riječ je o licima koja su juče kontrolisana na ulasku u BiH na graničnom prelazu Popovi, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Istog dana, službenici Granične policije u Orašju su prilikom izlaska iz BiH na prelazu Orašje, otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Hrvatske koju je na uvid dao državljanin BiH.

O ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, prema čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, a protiv osumnjičenog ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

U saopštenju je navedeno da su službenici na graničnom prelazu Velika Kladuša, 12. februara lišili slobode državljanina BiH čiji su inicijali F.S. (53) jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog falsifikovanja isprave.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Velika Kladuša i predato je službenicima Sudske policije Bihać.

Službenici na graničnom prelazu Zvornik 11. februara lišili su slobode lice inicijala M.Š. (58), koje ima državljanstvo BiH i Srbije, nakon što je utvrđeno da ga potražuje zvornički Osnovni sud radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Karakaj i predato je službenicima Sudske policije Zvornik.

Prilikom izlaska iz BiH na prelazu Gradiška, 11. februara, lišeno je slobode lice čiji su inicijali H.L. (40) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovo lice je predato službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije