Hronika

Pokušao preći preko rijeke pa se utopio

Pokušao preći preko rijeke pa se utopio
Foto: N.N. | Pokušao preći preko rijeke pa se utopio

CAZIN - Neidentifikovani migrant, čije je beživotno tijelo pronađeno u utorak na obali rijeke Korane kod mjesta Tržac, nedaleko od Cazina, najvjerovatnije je preminuo usljed posljedica utapanja, potvrdili su u policiji.

Leš odraslog muškarca, već u fazi raspadanja, u gustišu pored rijeke uočili su migranti koji su se kretali tim predjelom, te o tome obavijestili volontere Crvenog krsta, a oni policiju.

Nakon toga na lice mjesta su izašli pripadnici Policijske stanice Cazin i Civilne zaštite, kao i Granične policije, s obzirom na to da se radi o graničnom pojasu s Hrvatskom.

"Uviđaj je obavljen, a istraga o ovom slučaju još je u toku. Radi se o nepoznatoj muškoj osobi i njen identitet je, zbog stanja u kojem je bilo tijelo, praktično nemoguće utvrditi. Tijelo je prevezeno u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, kako bi se odredio uzrok smrti. Prema onome što sada imamo nema sumnje u nasilnu smrt, već je pretpostavka kako je ovo lice pokušalo ilegalno preći državnu granicu preko rijeke Korane", istakao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, istraga je pokazala kako se mjesto gdje je migrant pokušao preći rijeku nalazi uzvodno, a da je rijeka potom donijela tijelo na mjesto gdje je pronađeno.

On je dodao kako još nije utvrđeno tačno vrijeme kada se mogla dogoditi smrt, ali da se po stanju u kojem se nalazilo tijelo pretpostavlja da je to moglo biti prije više dana ili čak sedmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije