Hronika

Pokušao prokrijumčariti Iračane u Hrvatsku, pa uhapšen

Pokušao prokrijumčariti Iračane u Hrvatsku, pa uhapšen
Foto: N.N. | Pokušao prokrijumčariti Iračane u Hrvatsku, pa uhapšen

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Doljani uhapsili su državljanina BiH zbog sumnje da je pokušao prokrijumčariti sedam državljana Iraka iz BiH u Hrvatsku.

Kako je saopšteno iz Granične policije BiH, oni su otkriveni graničnom kontrolom vozila Lincoln, bh. tablica, u graničnom pojasu na području Ljubuškog. 

"Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv osumnjičenog, ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu `krijumčarenje ljudi`, navedeno je u saop[tenju u kojem se dodaje da je u  toku je dalji rad na ovom slučaju.

Istovremeno, službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo juče su uhapsili A.Z. (26), državljanina BiH. U saopštenju je pojašnjeno da je provjerama utvrđeno je da je za A.Z. Federalna uprava policije raspisala potragu zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga. 

On je, kako je precizirano u saopštenju Granične policije BiH, na Međunarodni aerodrom Sarajevo, stigao je letom iz Antalije i predat je pripadnicima FUP-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije