Hronika

Policajac osumnjičen za pokušaj ubistva

Policajac osumnjičen za pokušaj ubistva
Foto: N.N. | Policajac osumnjičen za pokušaj ubistva

​DRVAR - Policajac S.S. iz Drvara, koji je zaposlen u MUP-u Livanjskog kantona, osumnjičen je za pokušaj ubistva dvadesetpetogodišnje A.G. iz ovog grada, potvrđeno je "Nezavisnim" u tom MUP-u.

"Nezavisne" nezvanično saznaju i da je u pitanju dvadesetosmogodišnji policajac Stevan Srdić, kojeg terete za pokušaj ubistva Ane Gloginje.

Incident u kojem je ranjena Gloginja dogodio se u subotu oko 11.30 u ugostiteljskom objektu "Škorpion" u Titovoj ulici u Drvaru.

Ranjenu djevojku je policajac pogodio u grudi, a metak joj je probio pluća i udario u kičmu. Ona je, kako saznajemo, u teškom stanju i juče je trebalo da bude operisana u splitskog bolnici.

Prema riječima mještana, vlasnik pomenutog kafića je otac osumnjičenog pripadnika policije, a u kojem je, kako kažu, teško povrijeđena djevojka radila kao konobarica.

Kako je za "Nezavisne" potvrdio Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona, S.S., koji je zaposlen u tom MUP-u, preksinoć je predat u Kantonalno tužilaštvo nakon što je nad njim urađena kriminalistička obrada.

U ovom tužilaštvu su nam juče rekli da je osumnjičeno lice S.S. juče saslušano te da se dalje čeka odluka tužioca.

Međutim, tužilac se o svojoj odluci i eventualnom traženju pritvora do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije oglasio.

Izvor blizak istrazi rekao je da postoji mogućnost da je metak opalio slučajno, jer je osumnjičeni sjedio u kafiću sa kolegom nakon smjene, kada je Srdić uzeo oružje od njega i vadio municiju.

Nakon toga je metak pogodio nesrećnu djevojku, ali iz policije zvanično nisu navodili okolnosti pod kojima se desio pokušaj ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije