Hronika

Policajac uhapšen u akciji "Insider"

Policajac uhapšen u akciji "Insider"
Foto: Ilustracija | Policajac uhapšen u akciji "Insider"

SARAJEVO - U akciji sarajevske policije "Insider", uhapšen je A.P. (43), policijski službenik Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, zbog sumnje da je počinio krivična djela povreda tajnosti postupka, pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i pronevjera u službi".

Naime, službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela u okviru akcija "Rez", "Nevera" i "Bumerang",  pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su akciju kodnog naziva "Insider".

"Po Naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela", navodi se u saopštenju.

Nakon hapšenja on je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon kriminalističke obrade biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

"Ove aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Tužilaštvom BiH još jednom potvrđuju opredjeljenost i istrajnost ove policijske agencije u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije