Hronika

Policajac za ubistvo supruge osuđen na 14 godina zatvora

Policajac za ubistvo supruge osuđen na 14 godina zatvora
Foto: N.N. | Policajac za ubistvo supruge osuđen na 14 godina zatvora
Zlatan Čekić

CAZIN - Kantonalni sud u Bihaću osudio je danas policajca Rifeta Lulića (46) iz Cazina na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, zbog ubistva supruge Mirele (37), koje se dogodilo polovinom juna ove godine u cazinskom naselju Gornja Koprivna.

U obrazloženju visine kazne sudsko vijeće je navelo da je Lulić u početku negirao krivicu za ubistvo supruge, ali da je kasnije, u nastavku suđenja, priznao izvršenje ovog krivičnog djela i zbog njega se pokajao.

Radi se o prvostepenoj presudi, nakon koje Tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe, a Lulić se od izvršenja ubistva nalazi u pritvoru koji će mu biti uračunat u visinu kazne.

Podsjećamo da se ovo ubistvo, koje je potreslo Unsko sanski kanton, dogodilo u porodičnoj kući koja pripada ocu i majci ubijene.

Lulić se dovezao pred kuću roditelja svoje supruge, ušao u unutrašnjost objekta i u jednoj od soba na spratu zatekao suprugu i pucao u nju iz pištolja.

Policajac je nesretnu ženu ubio dok je spavala ispucavši pri tom sedam metaka, koliko se nalazilo u šaržeru pištolja, a uviđajem je utvrđeno kako je najviše metaka ispucao u glavu žrtve. Za vrijeme ubistva, otac i majka su radili u bašti koja se nalazila iza kuće.

Nakon ubistva, Lulić se automobilom sam odvezao do zgrade Policijske stanice u Cazinu te priznao šta je uradio, nakon čega je lišen slobode. Supružnici su dugo vremena imali probleme u braku u kojem imaju i troje maloljetne djece, dva sina i jednu kćerku. Razlog bračnih razmirica bilo je Lulićevo nevjerstvo, zbog čega je njegova supruga dugo vremena imala psihičke probleme, te se liječila od depresije.

Ubica je zaprijetio supruzi da ne smije odlaziti od kuće i odvoditi djecu, što ona nije poslušala već je otišla kod roditelja i povela sa sobom 4-godišnjeg sina. Lulić je nekoliko sati prije ubistva došao po mališana te ga odveo kući u Krivaju, kod brata i sestre, nakon čega se vratio i ubio suprugu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije