Hronika

Policajce terete za gubitak Davidovog donjeg veša

Policajce terete za gubitak Davidovog donjeg veša
Foto: N.N. | Policajce terete za gubitak Davidovog donjeg veša

BANJALUKA - Protiv Zorana Bošnjaka i Mikice Marjanca, krimtehničara zaposlenih u banjalučkoj policiji, u petak je podignuta optužnica koja ih tereti da su izgubili donji veš ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića (21).

Po nezvaničnim informacijama, oni su zadnji bili u kontaktu s vešom, kojem se izgubio trag nakon obdukcije tijela u Zavodu za sudsku medicinu RS. 

"Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv dva policijska službenika zbog krivičnog djela sprečavanje dokazivanja. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci", saopšteno je iz Tužilaštva.

U Krivičnom zakoniku RS piše da onaj ko u namjeri da spriječi ili oteža dokazivanje sakrije, uništi ili ošteti ili učini neupotrebljivim predmet ili ispravu koja služi kao dokaz, biće kažnjen kaznom zatvora do tri godine.

Osim zatvorskih kazni, dvojici pripadnika PU Banjaluka prijeti i suspenzija.

"Odluka o suspenziji biće donesena po dobijanju odluke iz Tužilaštva", navode iz banjalučke policije.

Prije nekoliko dana Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, izjavio je da očekuje hapšenje dvije osobe. On je ranije ukazao na to da je donji veš njegovog sina nestao.

"Gdje su gaće Davidove? Vratite mi gaće Davida Dragičevića i njegov telefon. Svi koji su učestvovali u skrivanju dokaza i uzimanju dokaza biće krivično gonjeni", rekao je tada Davor Dragičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije