Hronika

Policajce terete za gubitak Davidovog donjeg veša

Policajce terete za gubitak Davidovog donjeg veša
Foto: N.N. | Policajce terete za gubitak Davidovog donjeg veša
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Protiv Zorana Bošnjaka i Mikice Marjanca, krimtehničara zaposlenih u banjalučkoj policiji, u petak je podignuta optužnica koja ih tereti da su izgubili donji veš ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića (21).

Po nezvaničnim informacijama, oni su zadnji bili u kontaktu s vešom, kojem se izgubio trag nakon obdukcije tijela u Zavodu za sudsku medicinu RS. 

"Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv dva policijska službenika zbog krivičnog djela sprečavanje dokazivanja. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci", saopšteno je iz Tužilaštva.

U Krivičnom zakoniku RS piše da onaj ko u namjeri da spriječi ili oteža dokazivanje sakrije, uništi ili ošteti ili učini neupotrebljivim predmet ili ispravu koja služi kao dokaz, biće kažnjen kaznom zatvora do tri godine.

Osim zatvorskih kazni, dvojici pripadnika PU Banjaluka prijeti i suspenzija.

"Odluka o suspenziji biće donesena po dobijanju odluke iz Tužilaštva", navode iz banjalučke policije.

Prije nekoliko dana Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, izjavio je da očekuje hapšenje dvije osobe. On je ranije ukazao na to da je donji veš njegovog sina nestao.

"Gdje su gaće Davidove? Vratite mi gaće Davida Dragičevića i njegov telefon. Svi koji su učestvovali u skrivanju dokaza i uzimanju dokaza biće krivično gonjeni", rekao je tada Davor Dragičević.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

PATRIOTA RS

Neophodna je hitna reorganizacija policije, mene je kao građanina RS stid pola policijskih službenika, pijani, krezavi, otimaju pare, kradu, pokrivaju krađu, pa se često pitam da li uopšte postoji ikakva unutrašnja kontrola u tom sistemu...

mikivrb.c964

POSTOJE DVE OBDUKCIJE, DONJI VEŠ JE BIO TADA, I AKO JE ZNAČAJAN BIO BI UKLJUČEN U PATOLOŠKI NALAZ. NIKO NA SUDU NE MOŽE OBORITI PATOLOŠKI NALAZ...JEDINO EKSHUMACIJA, PA DA TREĆI NALAZ BUDE PROTIVREČAN PRVIMA DVA, ALI OPET SUD ARBITRIRA...BEZ VEZE...

Dragew

..................... i nikom ništa................ je li stop govoru mržnje samo na portalu NN je li njih kažnjavaju tzv srbi i muslimansko sarajevo ili nije tako jer vidim na drugim portalima nema šta se ne piše, molila bih normalan odgovor od normalne osobe ako zna ?

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije