Hronika

Policajci iz Petrova ubijedili muškarca da skine omču sa vrata

Policajci iz Petrova ubijedili muškarca da skine omču sa vrata
Foto: Ustupljena fotografija | Policajci iz Petrova ubijedili muškarca da skine omču sa vrata

PETROVO - Policajci iz Petrova Stanko Stjepanović i Dejan Nedić spriječili su šezdesetpetogodišnjeg mještanina u namjeri da se objesi.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Doboj, oni su u utorak pravovremenom reakcijom i smirenim pristupom spriječili samoubistvo.

"Policijskoj stanici Petrovo tog dana, oko 14.10 časova, obratio se taj muškarac i prijavio da će se objesiti. Odmah su postupili pripadnici Policijske stanice Petrovo, koji su u dvorištu tog lica zatekli ovog šezdesetpetogodišnjaka na ljestvama na visini od oko četiri metra sa vezanim konopcem oko vrata. On je konstantno ponavljalo kako će se ubiti", rekli su iz policije.

Nakon petnaestominutnog razgovora, šezdesetpetogodišnjak je pristao da skine omču oko vrata i da siđe s ljestava nakon čega je službenim vozilom odvezen u Dom zdravlja Ozren u Petrovu. Potom je prevezen u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka" gdje je zadržan na liječenju.

Nezvanično, Stjepanović je u utorak, kada se sve i dešavalo, bio dežurni policajac i on se javio na telefon kada je ovaj muškarac pozvao policiju.

"Stjepanović je odmah shvatio da zna tog čovjeka. Iako je bio dežurni policajac taj dan, on je odlučio da izađe na teren, uvjeren da zbog svog poznanstva može pomoći da se ne dogodi crni scenarij", rekao je izvor "Nezavisnih novina".

Stjepanović je, dakle, zajedno sa Nedićem službenim autom otišao na teren.

"Čim su došli pred kuću tog muškarca, Stjepanović i Nedić krenuli su da ga ubjeđuju da skine omču sa vrata i da siđe. Nakon 15 minuta uspjeli su u ovom podvigu", istakao je izvor "Nezavisnih novina".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije