Hronika

Policajci napadnuti u Laktašima, uhapšeni Banjalučani

Policajci napadnuti u Laktašima, uhapšeni Banjalučani
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Policajci napadnuti u Lakatšima, uhapšeni Banjalučani

LAKTAŠI - Dok su postupali po prijavi glasne muzike i galame iz kafića, policajci u Laktašima napadnuti su prvo verbalno, a potom i fizički zbog čega su uhapšeni S.M., koji je psovao i vrijeđao policajce, Z.S., koji je udario policajca, i P.S., koji je takođe psovao.

Naime, službenici Policijske stanice Laktaši, noćas su uhapsili Z.S. zbog počinjenog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i Banjalučane S.M. i P.S. zbog ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

"Prilikom postupanja po prijavi da se iz ugostiteljskog objekta čuje glasna muzika, vika i galama obavljali razgovor s vlasnikom istog, da bi policijskim službenicima prišlo lice S.M. te im upućivao pogrdne riječi te se oglušilo na izdato naređenje da prestane s činjenjem prekršaja, da bi potom bio lišen slobode.  Prilikom daljeg postupanja po navedenoj prijavi policijskim službenicima je prišlo lice Z.S. i otvorenim pesnicama uputilo udarac policijskom službeniku nakon čega je i Z.S. lišen slobode. Prilikom lišenja slobode Z.S., lice P.S. je upućivalo pogrdne riječi policijskim službenicima te nakon što se oglušilo o izdato naređenje da prestane s činjenjem prekršaja i P.S. je lišen slobode", navodi se u saopštenju policije.

Izvršenim alko-testiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola kod S.M. u količini od 1,21 g/kg, kod Z.S. 1,52 g/kg i kod P.S. je utvrđena količina alkohola u organizmu od 1,59 g/kg.

"Izvršenom provjerom u evidencijama, utvrđeno je da lice P.S. ima registrovano oružje koje će mu biti oduzeto", navode iz polciije.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka, koji su naložili da se protiv lica Z.S. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a S.M. i P.S. uruče prekršajni nalozi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije