Hronika

Policajci spasili mladića, skinuli mu omču s vrata

Policajci spasili mladića, skinuli mu omču s vrata
Foto: Facebook | Policajci spasili mladića, skinuli mu omču s vrata

BROD, DERVENTA - Dvadesetosmogodišnjaka iz Gradiške, koji je pokušao da se objesi u naselju Novo Selo, opština Brod, petorica policajca uspjela su ubijediti da odustane od tog stravičnog plana.

Mladiću je život spasen zahvaljujući Stefanu Pijetloviću, Draganu Kokanoviću,  Marku Pejiću,  Edinu Kariću i Nevenu Puljanoviću, pripadnicima Policijske uprave Doboj, zaposlenim u policijskim stanicama Brod i Derventa.

Momci su na intervenciju otišli nakon što su im kolege iz Policijske uprave Gradiška, u nedjelju popodne, dojavile da je jedan Gradiščanin trenutno na području opštine Brod, te da ima namjeru da sebi oduzme život.

"Posla su se odmah prihvatili pripadnici dvije policijske stanice, iz Broda i Dervente. Brođani su krenuli ka Derventi, a Dervenćani ka Brodu. Detaljno su pregledali teren, a njihov trud ubrzo je urodio plodom. Naime, policajci iz Broda uspjeli su u mjestu Novo Selo primijetili auto i shvatili da je u pitanju vozilo tog mladića. O tome su odmah obavijestili kolege iz Dervente, pa su i oni stigli u roku od nekoliko minuta", ističu izvori "Nezavisnih".

Uslijedio je najtežni i nakritičniji dio posla - trebalo je pronaći mladića koji je namjeravao da se ubije. U blizini vozila bio je veliki napušteni nedovršeni objekat, nalik garaži. Prišli su tu policajci i ugledali merdevine koje vode na tavan.

"Ispostavilo se da se mladić, koji je namjeravao da se ubije, popeo na tavan, na visinu od nekih pet metara, te tu stajao. Planirao je da se objesi špagom za šlepanje vozila, čiji je jedan dio zavezao za gredu od krova, a drugi dio, odnosno omču, postavio sebi oko vrata", kažu sagovornici "Nezavisnih novina".

U takvim situacijama i najmanja greška može biti kobna.

"Oni su s njim ušli u razgovor, koji je trajao oko 40 minuta. On je bio labilan i znao bi se na momente iznervirati te bi tada zaprijetio da će skočiti", ističu izvori "Nezavisnih".

Dosjetili su se policajci da ovom mladiću ponude cigarete. Pristao je i zapalio. Odlučili su potom da mu cigaretu bace malo dalje, kako bi se udaljio od otvora kroz koji je namjeravao da skoči. Vrijeme koje je njemu trabalo da dođe do cigarete, jedan od policajaca je iskoristio da se popne uz merdevine.

"Potom su se i ostali policajci popeli gore, ali taj mladić je i dalje iskazivao namjere da će skočiti. Oni su nastavili da pričaju s njim i tako 'kupovali vrijeme' da ne uradi ono što je naumio. Kroz priču su mu uspjeli prići, te mu, nekad oko 19 časova, skinuti omču oko vrata", naglašavaju izvori "Nezavisnih".

Pomogli su onda ovom mladiću i svi zajedno su se merdevinama spustili na prizemlje. Dvadesetosmogodišnjaku je potom ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Brod, odakle je zatim prevezen u dobojsku bolnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije