Hronika

Policajci pretresaju u akciji "Kum", graničar navodno pravio alibi članovima narko-grupe

Policajci pretresaju u akciji "Kum", graničar navodno pravio alibi članovima narko-grupe
Foto: Nezavisne/Arhiva/Ilustracija | Policajci u akciji "Kum", pretresaju zbog šverca droge i oružja

SARAJEVO - Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, izvode akciju "Kum", a u toku su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na području sarajevskih opština Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Vogošća.

Saopšteno je to iz MUP-a KS, odakle dodaju da su, u saradnji sa MUP-om Srpske, u toku i pretresi na više lokacija u Srpskoj.

"Aktivnosti se sprovode u okviru predmeta 'Kum' sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a zbog sumnje u organizovani kriminal, povezan s prometom droga i oružja. Ove aktivnosti se sprovode uz podršku Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine", naveli su iz MUP-a KS.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da policajci na području Foče, Sarajeva i drugih gradova, sprovode pretrese objekata na više lokacija, kao i hapšenje osumjičenih osoba.

"Istraga u predmetu odnosi se i na koruptivna krivična djela, jer je jedan od osumnjičenih aktivni policijski radnik Granične policije BiH, koji se tereti da je pripadnicima kriminalne organizacije neistinito ovjeravao dokumentaciju za navodni prelazak granice, kako bi im na taj način ishodio alibi za vrijeme počinjenja krivičnih djela. Osumnjičene osobe su pod istragom i terete se za organizovani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom na ilegalnom narko-tržištu, većih količina droga", naveli su iz Tužilaštva BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije