Hronika

Policija: Dragičević vjerovatno pao u Crkvenu, u džepovima mu nađene ukradene stvari

Policija: Dragičević vjerovatno pao u Crkvenu, u džepovima mu nađene ukradene stvari
Foto: Jelena Đurđević | Policija: Dragičević vjerovatno pao u Crkvenu, u džepovima mu nađene ukradene stvari

BANJALUKA - Dosadašnja istraga jasno ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesu. On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno.

To je potvrdio Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Na pres-konferenciji policije, Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje.

Ilić je naglasio da je iz te kuće ukraden laptop, 200 KM, memori stik, švajcarska crvena čakija ali i ključevi. Naglasio je da su u džepovima Dragičevića pronađeni ključevi, memori stik, 180 maraka i čakija, dok se za laptopom traga u rijeci Crkvena.

Ilić je istakao da je policija utvrdila kretanje Dragičevića u noći izmeđi subote i nedjelje pretprošle sedmice, odnosno da je bio u više kafića i da se ispred jednog od njih potukao sa tri lica.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da ta tri lica nisu povezena sa Davidovim nestankom što je, uz ostalo, utvrđeno provjerom na baznim stanicama a imaju i alibi.

Željko Karan, specijalista sudske medicine u Zavodu za sudsku medicinu RS, još jednom je ponovio da je obdukcijom utvrđeno da je smrt Dragičevića nastupila utapanjem a da su na tijelu uočene lakše povrede.

Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluka, rekao je da su policajci od momenta prijave nestanka Dragičevića saslušali više desetina lica te pregledali veći broj lokacija i snimaka video nadzora.

Foto: Jelena Đurđević
Foto: Jelena Đurđević

Dragičević se, kako ističu iz policije, oko 23:30 sati potukao sa tri lica ispred kafića "Meta". U toj tuči nije bilo posljedica po njih, a sukob je trajao kratko, nakon čega su se razišli.

"Dragičević nakon toga odlazi u kafić 'Downtown' u centru grada gdje je bio sam, a nakon toga, oko ponoći, otišao je u klub 'Fabrika' gdje ga je prepoznalo osoblje", rekao je Ilić.

Iz policije kažu da je Dragičević oko 2:20 sati poslije ponoći otišao u kafe bar "988", što je utvrđeno pregledom snimaka nadzornih kamera, a na tom mjestu se kratko zadržao.

Već u 2:50 sati video nadzor snimio ga je u ulici Velibora Janjetovića Janje, i vidi se da je jeo pecivo, a naknadno je utvrđeno da je u pitanju burek kupljen u pekari "Zmijanje". Potom je snimljen kamerama apartmana "Vesto", da bi ga u 3:42 snimila ista kamera na tim apartmanima kako se kreće nazad prema centru grada. Potom je, vjeruje se, upao u Crkvenu.

Inače, provala u kući prijavljena je u istom danu kada je prijavljen i Dragičevićev nestanak, a dogodila se veče ranije.

Karan je izjavio da su svi predmeti koji su pronađeni u njegovim džepovim predati policiji.

"Imao je dvije vrste povreda. Kao prvo, u pitanju su hematomi na čelu, šakama, kukovima, natkoljenicama i koljenima. To su mehaničke povrede koje su mogle nastati u fizičkom sukobu i one su zaživotne. Druga vrsta povreda su postmortalne a nastale su u kontaktu sa neravninama na dnu rijeke", rekao je Karan.

Istakao je da je odjeća skinuta sa Dragičevića za eventualna vještačenja.

"Uzeti su i uzroci krvi i urina u slučaju potrebe za eventualnim analizama kao i uzorci za DNK analizu. Tok obdukcije je detaljno fotografisan, i imamo 49 fotografija. Osim toga, tokom obdukcije bili su prisutni krim-tehničari. Dakle, ništa nije propušteno da se uradi", rekao je Karan.

Komentarišući tvrdnje po društvenim mrežama da je tijelo pronađeno unakaženo, Karan je rekao da je ono bilo dugo u vodi pa su posljedice zato takve.

Ilić je rekao da ne postoji nijedna indicija koja ukazuje da je u pitanju krivično djelo.

Iz policije su rekli da im je Dragičević od ranije poznat po nanošenju teških povreda ali ne i po krađama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije