Hronika

Policija i dalje pregovara sa muškarcem kod Gradiške, stigao i Lukač

Policija i dalje pregovara sa muškarcem kod Gradiške, stigao i Lukač
Foto: Avaz.ba | Policija i dalje pregovara sa muškarcem kod Gradiške, stigao i Lukač

GRADIŠKA - Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, stigao je u Turjak kod Gradiške gdje policija od sinoć pregovara sa mještaninom koji se, nakon što je na komšiju bacio bombu, sa majkom zatvorio u kuću, potvrđeno je "Nezavisnim".

Kako su nam rekli mještani, od incidenta, kada je sinoć mještanin bacio ručnu bombu na komšiju, koja srećom nije eksplodirala, situacija se samo još više zaoštrava.

On se nakon toga s majkom zabarikadirao u porodičnu kuću, a policija i pregovarači MUP-a od sinoć bez uspjeha pokušavaju da riješe ovu nimalo prijatnu situaciju.

"Policija je stalno tu i nikom nije dozvoljeno da prilazi tamo u blizinu, što je i normalno. Ma, svi samo o tome pričaju. Plašimo se šta se može dogoditi i evo baš sa strepnjom čekamo, kao da samo napetije postaje. Nadajmo se da će stručnjaci uspjeti da ga ubijede", kaže mještanin za "Nezavisne".

Naime, policiji u Gradišci sinoć oko 18 sati prijavljeno je da je jedna osoba fizički napala komšiju nakon svađe, te da je tom prilikom u ruci držala ručnu bombu.

"Policijski službenici su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je jedno lice iz mjesta Turjak, prvo verbalno, a potom fizički nasrnulo na komšiju, kojom prilikom je držalo ručnu bombu, a koju je u jednom trenutku bacilo u pravcu oštećenog, ali ista nije eksplodirala", potvrdila je za "Nezavisne" portparol Policijske uprave Gradiška Slobodanka Subotić.

Dodala je da je ova osoba potom pobjegla sa mjesta događaja i zajedno s majkom se zatvorila u porodičnu kuću.

"Na lice mjesta su upućeni službenici PU Gradiška i pregovarački tim MUP-a Republike Srpske kako bi stupili u kontakt s licem i kako bi se predalo", rekla nam je Subotićeva.

POVEZANE VIJESTI:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije