Hronika

Pratite nas na Google news

Policija iz Viteza na nogama zbog jezive prijave: Uhapšen zbog silovanja djevojčice

Policija iz Viteza na nogama zbog jezive prijave: Uhapšen zbog silovanja djevojčice
Foto: Ilustracija | Policija iz Viteza na nogama zbog jezive prijave: Uhapšen zbog silovanja djevojčice
Dragan Sladojević

VITEZ - Muškarac iz Viteza, čiji se identitet čuva u strogoj tajnosti, uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa silovanjem sada trinaestogodišnje djevojčice, a koje se, sudeći po prijavi, dogodilo prije tri godine.

Sagovornik "Nezavisnih" iz MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) potvrdio je hapšenje jednog lica, te dodao da se detalji ne smiju otkriti s obzirom na to da je cijeli slučaj jako osjetljiv. Zbog toga nisu saopšteni ni inicijali osumnjičenog.

"U ovom momentu jako je bitno da ne otkrivamo ostale okolnosti jer nam je cilj da zaštitimo samu žrtvu. U svakom slučaju, mogu vam tvrditi da se na ovom događaju radi sa maksimalnom pažnjom, a kako bi se utvrdile sve okolnosti o ovoj prijavi", pojašnjava naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti.

Zvanično je iz MUP-a SBK potvrđeno da na slučaju rade u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom, a nakon što je tokom proteklog vikenda u Policijskoj stanici Vitez prijavljen polni odnos sa djetetom, koji je, po prijavi, počinjen prije tri godine.

Iako, dakle, istražioci ne žele otkrivati kakvim informacijama raspolažu, nezvanična saznanja su procurila pa se tako spekuliše da je uhapšeni muškarac - dvadesetdvogodišnjak.

Takođe je objavljeno da je on uhapšen nakon što su roditelji prijavili da im je kćerkica napastvovana. Osumnjičeni muškarac je, navodno, komšija djevojčice i njenih roditelja.

U svakom slučaju, nakon prijave sve je shvaćeno krajnje ozbiljno i djevojčica je, po dostupnim informacijama, odmah upućena u bolnicu na preglede. Ginekološki pregled je, po nezvaničnim saznanjima, pokazao tragove seksualnog zlostavljanja.

Više detalja, odnosno odgovori na brojna pitanja o cijelom ovom slučaju trebalo bi da budu poznati narednih dana.

Najčitanije