Hronika

Policija kod građana pronašla nedozvoljeno oružje

Policija kod građana pronašla nedozvoljeno oružje
Foto: N.N. | Policija kod građana pronašla nedozvoljeno oružje

ISTOČNO SARAJEVO - U opštini Istočno Novo Sarajevo policija je kod lica čiji su inicijali B.M. pronašla određenu količinu vatrenog oružja, a kod lica čiji su inicijali H.D. jedan gasni pištolj, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U nedjelju, 5. avgusta, u Karađorđevoj ulici jedno ili više nepoznatih lica upotrijebilo je vatreno oružje.

Pregledom terena pronađena je određena količina mesinganih čaura, a na zidovima objekta i staklenim portalima koji se nalaze u neposrednoj blizini mjesta gdje su pronađene čaure, uočena su oštećenja koja svojim izgledom asociraju na oštećenja izazvana projektilom iz vatrenog oružja.

Policija je došla do saznanja da se u vezu sa ovim događajem mogu dovesti lica čiji su inicijali B.M. /27/ i H.D. /26/, oba iz Istočnog Novog Sarajeva, te izvršila pretres kuća, pomoćnih objekata i vozila koja koriste ova lica.

Tokom kriminalističke obrade B.M. je u potpunosti priznao izvršenje pomenutog djela, dok je lice H.D. saslušano kao svjedok.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo događaj je okvalifikovao kao krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije