Hronika

Policija o pokušaju otmice tekvondo reprezentativke BiH

Policija o pokušaju otmice tekvondo reprezentativke BiH
Foto: Arhiva | Policija o pokušaju otmice tekvondo reprezentativke BiH

Portparol MUP Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić, potvrdila je da je policiji u Tešnju prijavljen pokušaj otmice maloljetne osobe.

"Policijskoj stanici Tešanj sinoć je prijavljen pokušaj otmice. Nakon toga policijski službenici PS Tešanj od večernjih sati kada je prijavljen događaj, provjeravaju navode o navodnom pokušaju otmice maloljetne ženske osobe u Šijama. Obavljaju se razgovori, prikupljaju se informacije i intenzivno se radi na terenu. Još uvijek uvijek ne možemo potvrditi je li bio pokušaj otmice ili ne, ali radi se intenitzivno na provjeri svih navoda iz ove prijave", kaže za  avaz.ba  Aldina Alić.

Nadina Mehmedović, reprezentativka BiH u tekvondou zamalo je oteta u nedelju uveče u mjestu Šije.

Mehmedović je za "Dnevni avaz" pričao o situaciji koja se sinoć desila u Šijama.

"Trenutno samo u MUP-u i ne mogu više ništa reći. Ona je dobro, za nekoliko dana ima evropsko takmičenje, rekao je otac tekvonodistkinje", koji je još ranije objavio sljedeću poruku:

"Želimo da obavijestimo javnost da se desila nestvarna situacija u nedjelju u večernjim satima, nepoznate osobe su pokušale otmicu u Šijama Nadine Mehmedović, reprezentativke Bosne i Hercegovine u Taekbondou. Pokušali su je na silu ugurati u auto uz prijetnje i fizičku silu i nanijeli joj lakše tjelesne povrede".

"Uz Božiju pomoć i njenom iskustvu u borbama na takmičenjima, uspjela je jednog otmičara da nokautira i pobjegne te izbjegne najgori scenario. Ovo objavljujem iz razloga da se ne bi desilo nekom ponovo, da bi se pazili nemilih događaja."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije