Hronika

Policija osujetila pripremu ubistva Muhameda Pirića, uhapšen Dobojlija

Policija osujetila pripremu ubistva Muhameda Pirića, uhapšen Dobojlija
Foto: Ilustracija | Dobojlija uhapšen u Sarajevu, policija osujetila pripremu ubistva Muhameda Pirića

SARAJEVO - Policija u Sarajevu uhapsila je Dobojliju Anđelka Milićevića zvanog Žico (29) zbog sumnje da je pripremao ubistvo u Sarajevu, a uhapšen je zahvaljujući saradnji MUP-a KS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Prema nezvaničnim saznanjima, postoji sumnja da je planirao da ubije Muhameda Pirića, kojeg je navodno danima pratio, a zbog toga je i iznajmio stan u Sarajevu, gdje je došao ukradenim vozilom.

Sa druge strane, Pirić, koji je takođe poznat policiji zbog povezanosti s narkotiocima, navodno je strahovao za svoj život jer je dobijao određene prijetnje od nekih osoba.

Naime, policija je u Ulici Kurta Schorka pronašla audi A6 s tablicama Austrije, za koji se sumnja da je njime osumnjičeni Milićević trebalo da izvrši krivično djelo, a provjerama je utvrđeno da je taj automobil ukraden u martu u Modriči.

Policija je potom u ponedjeljak u organizovanoj zasjedi uhapsila Dobojliju koji je u Sarajevu bio i iznajmio stan dok se, kako se sumnja, spremao za zločin.

Po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu i uz saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršen je pretres vozila i iznajmljenog  stana na području opštine Novi grad Sarajevo.

Policija je pronašla pištolj marke CZ s pripadajućim okvirom, u kojem se nalazilo 12 metaka, telefon, četiri veća PVC paketića marihuane i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s pripremanjem izvršenja krivičnog djela.

Takođe, u vozilu je pronađen kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva.

Terete ga za pripremanje krivičnog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga te posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Piriću je lani u garaži zgrade u sarajevskom naselju Nova Otoka dignut u vazduh  skupocijeni automobil.

Milićević je stari policijski znanac, a kako su "Nezavisne" ranije pisale,  Okružni sud u Doboju osudio ga je lani na četiri godine i 11 mjeseci zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice zbog šverca droge i neovlaštenog držanja eksploziva.  Hapšen je s Milanom Mitrovićem i Kristijanom Majstorovićem u akciji "Teatar" Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Doboj. Prema presudi, trojac je od marta do 18. juna 2019. godine, zajedno i po dogovoru, nabavljao i prodava spid, a zbog toga su Majstorović i Mitrović osuđeni na po tri godine zatvora. Oni su pali tako što su upali u zamku prikrivenog istražioca, kojem su na prodaju ponuđeni spid i kokain.

Nakon hapšenja u ponedjeljak u Sarajevu, Milićević je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon završene kriminalističke obrade biti predat u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Policija Kantona Sarajevo izražava zahvalnost Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i njenim pripadnicima na blagovremenoj razmjeni operativnih saznanja, nakon kojih je organizovana i uspješno realizovana akcija Uprave policije MUP-a KS, kojom je, pored ovog hapšenja, pronalaska ukradenog vozila, oružja i drugih predmeta, osujećena planirana upotreba vatrenog oružja, čime su zaštićeni životi i samim tim spriječene teže posljedice", navode iz MUP-a KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije