Hronika

Policija otkrila nasad marihuane u blizini Trebinja

Policija otkrila nasad marihuane u blizini Trebinja
Foto: N.N. | Policija otkrila nasad marihuane u blizini Trebinja

TREBINJE - Pripadnici Policijske uprave Trebinje su juče (petak) u trebinjskom selu Bijelač pronašli 43 stabljike indijske konoplje.

Nasad marihuana su pretragom terena pronašli policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, zajedno sa službenicima Policijske stanice Trebinje i pripadnicima Žandarmerije, a stabljike su visine od 0,20 do 0,96 metara.

Pored nasada je pronađeno i improvizovano sabiralište vode iz koga je vjerovatno zalijevana marihuana.

Za sada se ne zna čiji je ovo nasad i čija bi zemlja mogla biti, ali policijski službenici ove uprave nastavljaju rad na otkrivanju jednog ili više počinilaca ovoga krivičnog djela koje je okvalifikovano kao neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na licu mjesta je izvršen i uviđaj, a tom prilikom su izuzete sve stabljike, nakon čega je pretresen i širi rejon ovog sela, u cilju pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti u dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijska uprava Trebinje je u toku 2021. godine ukupno evidentirala 81 slučaj zloupotrebe opojnih droga, i to šest krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", kao i 75 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije