Hronika

Policija podnijela izvještaj protiv Drage Nedića

Policija podnijela izvještaj protiv Drage Nedića
Foto: N.N. | Policija podnijela izvještaj protiv Drage Nedića

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv D.N. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja".

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a RS, D.N. je u svojstvu odgovornog lica, direktora Veterinarskog instituta "Dr Vaso Butozan" u maju 2013. godine u postupku javne nabavke putem pregovaračkog postupka, bez objave obavještenja za dostavu ponuda, zaključio Ugovor o isporuci aparata autoklav-laboratorijski parni sterilizator, koji je plaćen iz kreditnih sredstava Investiciono-razvojne banke RS, po cijeni od 273.780 KM sa preduzećem "PTM B" d.o.o. Bijeljina.

Naime, preduzeće "PTM" d.o.o.Šabac (osnivač„PTM B“d.o.o. Bijeljina) sa kojim nije vršen pregovarački postupak, uvezlo je ovaj uređaj od preduzeća "Icom Trade HK Limited" iz Hong Konga po cijeni od 59.100 evra.

Na ovaj način, D.N. je prekoračio svoja ovlaštenja i pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzeću "PTM" d.o.o.Šabac u iznosu od 113.100 KM, i za taj iznos oštetio Javnu ustanovu Veterinarski institut "Dr Vaso Butozan".

"Nezavisne" nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Drage Nedića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije