Hronika

Policija prijavila vaspitačicu i direktoricu Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka

Policija prijavila vaspitačicu i direktoricu Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka
Foto: Ilustracija | Policija prijavila vaspitačicu i direktoricu Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka

BANJALUKA - Pripadnici Policijske stanice Centar PU Banjaluka podnijeli su danas izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu protiv dvije osobe, nakon što je trinaestomjesečna djevojčica nedavno izujedana oko 30 puta u vrtiću "Tijana".

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je vaspitačica Jadranka Šušnjar (57) iz Banjaluke prijavljena za nepružanje pomoći, a Jelena Kurtinović (37), direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje -  za nesavjestan rad u službi.

"J.Š. se sumnjiči da je 23. avgusta, radeći kao vaspitačica vrtića, propustila da pruži pomoć djetetu koje je zadobilo višestuke povrede, dok se J.K. sumnjiči da je kršenjem propisa i propuštanjem nadzora u funkciji koju obavlja, prouzrokovala stanje nesigurno za boravak djece u vrtiću, što je za posljedicu imalo višestruke povrede djeteta koje je povjereno na čuvanje u vrtiću", saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Miroslav Saradžić (34) iz Banjaluke, otac djevojčice, ispričao je nedavno da je njegova jedinica imala oko 30 ugriza - sva je bila modra, na leđima je imala deset ugriza, a uvo je šivano.

Miroslav Saradžić, otac djevojčice koja je izujedana u vrtiću kaže da nije njegovo da komentariše njihovu odgovornost, ali ono što je očigledno je da je do propusta došlo i da bi nadležni to trebali da utvrde, te da smatra da će Okružno javno tužilaštvo to uraditi kako treba.

"Radom institucija nikako nisam zadovoljan, jer moram ići i vući ljude za rukav, te im govoriti šta je njihov posao. Ne znam ko je odgovoran, lično smatram da su djeca bila bez nadzora, to se nije smjelo desiti ni pod kakvim okolnostima i nema opravdanja", rekao je Saradžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije