Hronika

Policija pronašla audi, sumnja se da je korišten u pljački u Palama

Policija pronašla audi, sumnja se da je korišten u pljački u Palama
Foto: Ilustracija | Policija pronašla audi, sumnja se da je korišten u pljački u Palama

PALE - Jaka eksplozija probudila je danas mještane paljanske Ulice Nikole Tesle, gdje su maskirani pljačkaši u gluvo doba noći raznijeli bankomat Nove banke pa s ukradenim novcem, automobilom pobjegli prema Kantonu Sarajevo.

Policija je danas tragala za njima, a kako saznajemo, snimio ih je i video-nadzor kada su eksplozijom raznijeli bakomat i pobjegli.

Policija je tokom istrage pronašla audi za koji se sumnja da su ga koristili pljačkaši.

Vozilo je pronađeno u blizini međuentitetske linije Republike Srpske i FBiH.

Kako je saopštila Policijska uprava Istočno Sarajevo, policija intenzivno traga za počiniocima koji su osumnjičeni za krivično djelo teške krađe. Takođe ih terete i za izazivanje opšte opasnosti.

"Maskirane osobe izazvale su eksploziju na bankomatu postavljenom na poslovnicu banke te iz istog odnijeli za sada neutvrđen iznos novca, a zatim se putničkim automobilom udaljili u pravcu Kantona Sarajevo, nakon čega je obaviješten i MUP Kantona Sarajevo", naveli su iz PU Istočno Sarajevo, čiji su pripadnici juče vršili uviđaj na licu mjesta.

Iz Nove banke nisu precizirali koliko novca je ukradeno sa bankomata, a nije utvrđeno ni kolika je šteta prouzrokovana eksplozijom.

"Podržavamo rad nadležnih organa, koji su pravovremeno i veoma profesionalno reagovali, te u cilju zaštite istrage trenutno javnost ne možemo informisati o detaljima događaja. Preduzećemo sve što je potrebno kako bi se klijentima što prije omogućila ponovna upotreba bankomata i nesmetano korištenje naših usluga u Poslovnici u Palama. Nova banka posvećuje posebnu pažnju zaštiti imovine, uključujući i zaštitu bankomata, čime su posljedice ovog štetnog događaja značajno manje", rekli su za "Nezavisne" iz ove banke.

Nezvanično saznajemo da je policija izuzela video-snimke sa nekoliko kamera na putu od Pala prema Sarajevu, gdje se pretpostavlja da su pljačkaši pobjegli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije