Hronika

Pao još jedan kradljivac bicikala

Pao još jedan kradljivac bicikala
Foto: Ilustracija | Policija pronašla bicikle ukradene u Banjaluci

BANJALUKA - Tridesetsedmogodišnji Milomir Vučenović iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u ovom gradu izveo deset krađa i teških krađa, tokom kojih su mu na meti bili bicikli.

Time je banjalučka policija u nepunih mjesec dana uspjela da rasvijetli oko 20 krađa dvotočkaša, pošto je u prethodnom slučaju, početkom avgusta, pao i Banjalučanin J.J. (26).

Uz navođenje inicijala Vučenovića, iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da je utvrđeno da je on iskorištavao nepažnju vlasnika i ukrao bicikle raznih marki.

"Potom ih je dalje prodavao drugim licima, čime je pričinio veću materijalnu štetu oštećenima, a za sebe stekao protivpravnu imovinsku korist", saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Vučenovića su identifikovali i uhapsili pripadnici banjalučke Policijske stanice Centar, a osumnjičen je da je bicikle na području Banjaluke krao od aprila do 31. avgusta. Ujedno je banjalučka policija pronašla određen broj ukradenih dvotočkaša, te ih vratila vlasnicima.

Iz policije su naglasili da je o svim činjenicama obaviješten i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv osumnjičenog, nakon dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Podsjetimo, seriju krađa dvotočkaša u Banjaluci policija je riješila i prije nešto manje od mjesec dana.

Tada su pripadnici Policijske stanice Lazarevo rasvijetlili 10 krađa, izvedenih od januara 2015. do jula ove godine, i to na području koje operativno pokriva ova policijska stanica. J.J. je, tokom kriminalističke obrade, krađe i priznao.

"J.J. je osumnjičen da je bicikle krao ulazeći u stubišta stambenih zgrada, dvorišne kuće i slične objekte", rečeno je tada iz policije.

Šta učiniti u slučaju krađe

  • Javiti se u najbližu policijsku stanicu ili na besplatan broj 122.
  • Tokom podnošenja prijave, saopštiti što više informacija o okolnostima koje se odnose na krađu.
  • Navesti mjesto gdje je bicikl bio, vrijeme kada je, kako se sumnja, ukraden, te da li je bio adekvatno obezbijeđen.
  • Potrebno je, ako ga ima, da vlasnik dostavi račun od kupovine bicikla ili kupoprodajni ugovor kao dokaz o vlasništvu, ili da ga što detaljnije opiše navodeći karakteristična obilježja dvotočkaša.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije