Hronika

Policija pronašla marihuanu kod Marokanaca, jedan slomio nogu bježeći

Policija pronašla marihuanu kod Marokanaca, jedan slomio nogu bježeći
Foto: Ustupljena fotografija | Policija pronašla marihuanu kod Marokanaca, jedan slomio nogu bježeći

BIHAĆ - Pripadnici policije Unsko sanskog kantona su prilikom pretresa privremenog prihvatnog centra Lipa nadomak Bihaća, kod dva migranta H.F. (30) i M.K (24), iz Maroka, pronašli određenu količinu marihuane, potvrdio je portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić.

"Policajci su prilikom pretresa kontejnera u kojem su bila smještena ova dva lica pronašli narkotička sredstva, tačnije pronađeno je dvanaest paketića marihuane koja je bila namjenjena za preprodaju. Nakon toga su se oni, kada su primjetili policiju, dali u bijeg van granica kampa. Prilikom bijega, jedan migrant je nezgodno pao i slomio nogu, a drugi je uspio pobjeći i za njim u ovome trenutku tragamo. Povrijeđenom je pomoć pružena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, policija redovno provodi ovakve kontrole u prihvatnim kampovima s ciljem pronalaska narkotičkih sredstava, ali i nelegalnog oružja, te predmeta pogodnih za nanošenje tjelesnih povreda.

"S ovakvim aktivnostima nastavićemo u narednom periodu i nećemo ih najavljivati s ciljem da sve budu efikasnije. U proteklom periodu pronalazili smo mnoge stvari i predmete koje potiču iz počinjenja krivičnih djela, pa i lica za kojima se traga", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima ovakve akcije su usmjerene na održavanje sigurnosti, kako u kampovima tako i na širem prostoru Unsko sanskog kantona.

Inače, u prihvatnom kampu Borići, gdje su smještene socijalno ranjive grupe migranata trenutno boravi 300 osoba, a u centru Lipa oko 1.100 osoba.

U posljednjih sedam dana došlo je smanjenja broja korisnika jer su povoljne vremenske prilike pokrenule migrante u njihovim nastojanjima da pređu granicu s Republikom Hrvatskom i dokopaju se Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije