SP Qatar 2022.

Hronika

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

GRADIŠKA - Pripadnici policije u Gradišci, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, juče su započeli s provjerama navoda Jelene Trivić, kandidatkinje PDP-a za predsjednika RS, da je došlo do izbornih manipulacija na biračkom mjestu u selu iz kojeg potiče.

Podsjećanja radi, Trivićeva je juče na pres konferenciji ukazala na to da evidencija iz Centralne izborne komisije BiH pokazuje da na biračkom mjestu u Krajišniku nije osvojila nijedan glas, a da je jedan od kandidata koji je tipično osvajao mali broj glasova, na tom mjestu osvojio 137 glasova.

Prema njenim riječima, ovo je dokaz da je bilo izbornih manipulacija, i da to potkrepljuje navode PDP-a iz izborne noći da je došlo do neobjašnjivog preokreta u trci za predsjednika. 

"Preduzimamo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na osnovu dobijenih informacija koje su objavljene u sredstvima javnog informisanja da su postojale određene nepravilnosti u toku izbornog procesa na glasačkom mjestu Krajišnik na području grada Gradiška. Nakon završenih aktivnosti o svemu će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu", naglašeno je u saopštenju Policijske uprave Gradiška.   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije