Hronika

Policija provjerava radnika banjalučkog vrtića zbog pedofilije

Policija provjerava radnika banjalučkog vrtića zbog pedofilije
Foto: N.N. | Radnik banjalučkog vrtića prijavljen da se dopisivao sa maloljetnicom

BANJALUKA - Policija će provjeriti informaciju koja se pojavila na društvenim mrežama da se radnik banjalučkog vrtića "Zvjezdica" dopisivao sa maloljetnicom i od nje tražio da mu pošalje eksplicitne fotografije.

"Policija će izvršiti neophodne provjere i preduzeti sve potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom u vezi s ovim slučajem", potvrdila je za "Nezavisne" Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

U vrtiću "Zvjezdica" su saopštili da su obavijestili nadležne organe i prijavili slučaj.

"O prepiskama na internetu vršiće se istraga i utvrditi šta je od svega istina", saopštili su iz vrtića i dodali da je pomenuti vaspitač N.P. kod njih radio godinu dana, te da nikad nije bilo primjedbi na njega. Takođe su naglasili da je politika njihove firme takva da nikad jedna osoba ne može da bude sama u grupi s djecom.

"Utvrdili smo da u vrtiću nije bilo kriminalnih radnji, te da roditelji vaspitanika mogu da budu mirni", navodi se u saopštenju.

Kako su u ovom vrtiću za "Nezavisne" potvrdili, vaspitač neće raditi u njihovoj ustanovi dok se ne utvrdi šta se desilo.

U grupi "Borba protiv pedofilije", koja je pomenutu prepisku objavila na društvenim mrežama, kazali su za "Nezavisne" da su slučaj prijavili nadležnim organima.

"U toku prepiske lice je poslalo dvije uzastopne fotografije, tako da nema dileme. S identifikacijom određenog lica ne smijemo biti neozbiljni", navode u ovoj grupi.

Naime, u pomenutoj prepisci vaspitač od djevojčice traži da budu u tajnoj vezi, te da mu pošalje eksplicitne fotografije.

"Ajde, pukni neku live sličicu sad da te vidim. Je l' ti ne smeta što sam ja stariji?", stoji u spornim porukama koje je vaspitač upućivao profilu "trinaestogodišnjakinje".

U porukama on "djevojčici" piše kako će "da je čuva i svašta da je nauči", postavlja joj pitanje da li će sve između njih biti u tajnosti, te da li su je zanimali muško-ženski odnosi.

"Misliš ono što ima na TV-u kasno, je l'?" stoji u poruci "trinaestogodišnjakinje", u kojoj se raspituje o kakvim muško-ženskim odnosima je riječ, na šta joj vaspitač odgovara da ju je uopšteno pitao o odnosima momaka i cura, ali da to uključuje i "to", odnosno i sadržaje koji se prikazuju kasno na TV-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije