Hronika

Policija rasvijetlila otmicu Sarajlije, uhapšene četiri osobe

Policija rasvijetlila otmicu Sarajlije, uhapšene četiri osobe
Foto: Ilustracija/Arhiva | Policija rasvijetlila otmicu Sarajlije, uhapšene četiri osobe

SARAJEVO – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo u saradnji sa Policijskom upravom (PU) Istočno Sarajevo uhapsila je četiri lica koja se sumnjiče za otmicu Sarajlije.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a KS, juče u prijepodnevnim satima, PU Centar je zaprimila prijavu da je istog dana na području opštine Centar, od strane NN lica izvršeno krivično djelo otmica na štetu a E.R. iz Sarajeva, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, došli su do saznanja o četiri muškarca koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog djela, te su ih operativnim radom locirani na području Pala", navode iz MUP-a Kantona Sarajevo i dodaju da su u saradnji s pripadnicima PU Istočno Sarajevo uhapšeni J.B. (36), M.K (33), A.S. (47) i A.F. (36), svi iz Sarajeva.

"U četvrtak oko 23.50 časova, pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije KS su od kolega iz Pala preuzeli uhapšene zbog sumnje da su počinili krivično djelo otmica.

"Istodobno, policija je pronašla E.R. koji je saslušan u svojstvu svjedoka. Pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije