Hronika

Policija razbila grupu koja je prodavala kanabis

Policija razbila grupu koja je prodavala kanabis
Foto: Ustupljena fotografija | Policija razbila grupu koja je prodavala kanabis

BIHAĆ - Pripadnici Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona obavili su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću, pretres više objekata na području toga grada, te je tom prilikom kod pet osoba zaplijenjena veća količina narkotičkih sredstava, nelegalno naoružanje i drugi predmeti za koje se sumnja da potiču iz vršenja krivičnih djela.

U saopštenju policije navodi se kako je obavljen pretres stana i pomoćnih prostorija koje koristi 43-godišnji muškarac, te je tom prilikom zaplijenjeno 49 paketića s kanabisom, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefon i određeni iznos novca sumnjivog porijekla.

Prilikom pretresa više nekretnina koje koristi 29-godišnjak iz Bihaća, pored određene količine kanabisa, zaplijenjena je i jedna puška ručne izrade i municija, a pretresena je i kuća koju koristi 28-godišnji Bišćanin, te je tom prilikom također pronađena veća količina kanabisa.

Također, pomenuti narkotici i novac sumnjivog porijekla pronađeni su tokom pretresa stana koji pripada 24-godišnjaku. Zanimljivo je kako je meta policijskog pretresa bila i 33-godišnja ženska osoba, a policija je izvršila pretres sportske kladionice u kojoj je zaposlena, te njenog putničkog automobila.

Tom prilikom također je pronađena marihuana koju je pomenuta ženska osoba upotrebljavala.

"Pronađeni narkotici i predmeti su oduzeti, a dežurna tužiteljica je naredila dalju kriminalističku istragu zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za prva četiri navedena lica, dok je za žensku osobu naređeno provođenje kriminalističke istrage zbog sumnje da je izvršila krivično djelo 'posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'".

Policija sumnja da je riječ o organizovanoj grupi koja se bavila distribucijom i prodajom narkotika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije