Hronika

Policija razbila kriminalnu grupu: Šest uhapšenih, jedan u bolnici

Policija razbila kriminalnu grupu: Šest uhapšenih, jedan u bolnici
Foto: Ilustracija | Policija razbila kriminalnu grupu: Šest uhapšenih, jedan u bolnici

SARAJEVO - Policajci Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo proveli su akciju kodnog naziva "Falcon" u okviru koje su identifikovali i zadokumentovali organizovani kriminalnu grupu koja je na području Kantona Sarajevo počinila više krivičnih djela na štetu više pravnih i fizičkih lica.

Tom prilikom policija je uhapsila šest osoba, jedna se nalazi u bolnici zbog povreda zadobijenih upotrebom vatrenog oružja, dok se za tri osobe traga.

"Uhapšeni su T.Š. (24), A.R. (23), M.B. (26), A.A. (26), E.T. (24) i A.T. (22), dok se N.R. (44) nalazi u bolnici", saopšteno je iz MUP-a KS.

Kako se dodaje, navedeni su osumnjičeni za izvršenje sljedećih krivičnih djela organizovani kriminal, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, paljevina i oštećenje tuđe stvari.

"Po Naredbi Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS izvršeno je više pretresa stambenih objekata na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzetu predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela", naveli su iz MUP-a KS.

Organizovana grupa je, kako su rekli iz MUP-a, u proteklom periodu vršila neovlaštenu nabavku, transport i prodaju narkotičkih sredstava, a potom s ciljem obračuna sa drugim organizovanim grupama i licima koja se bave vršenjem sličnih krivičnih djela, izvršila više krivičnih djela na štetu fizičkih i pravnih lica na način da su od, njima poznatih lica, nabavljala i aktivirala nepoznate eksplozivne i druge naprave na stambenim i poslovnim prostorima, te počinila više krivičnih djela oštećenja i paljevine pokretne i nepokretne imovine fizičkih i pravnih lica, kao i upotrebom vatrenog oružja.

"Nakon završene kriminalističke obrade T.Š., A.R. i A.A. su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predata u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS, dok su M.B., E.T. i A.T. otpušteni iz službenih prostorija, a policajci nastavljaju rad na pronalasku lica koja se nalaze u bjekstvu", zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije