Hronika

Policija saslušala imama iz Kozarca koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC

Policija saslušala imama iz Kozarca koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC
Foto: N.N. | Policija saslušala imama iz Kozarca koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC

PRIJEDOR - Advokat Emir Kovačević, kojeg je angažovala Islamska zajednica (IZ) u BiH, smatra da nema nikakvog osnova za pokretanje postupka protiv glavnog imama Medžlisa IZ iz Kozarca Amira ef. Mahića, koji je Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo.

Mahić, koji nije davao izjave novinarima, saslušan je u Kamičanima, u prisustvu advokata i direktora Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ.

Advokat Kovačević kaže da je u svojstvu branjenika, opunomoćenika, prisustvovao ispitivanju efendije Mahića u svojstvu osumnjičenog za javno izazivanje podsticanja mržnje i nasilja.

"Mi smatramo da nema  ikakvog osnova za pokretanje jednog ovakvog postupka, pogotovo ako se uzme u obzir da je efendija Mahić uputio izvinjenje svima onima koji su se osjećali uvrijeđenim, i to izvinjenje je upućeno upravo sa onog mjesta sa kojeg su izrečeni ti neki stavovi u vezi sa Svetim Savom", rekao je Kovačević.

On se nada da će na ovom stati, odnosno da neće biti daljeg postupka.

"Ali mi smo ubijeđeni da je efendija Mahić nevin i da nema nikakvog osnova, pogotovo nema nikakve krivične odgovornosti za efendiju Mahića", rekao je Kovačević.

Postupanje policijskog inspektora ocijenio je vrlo profesionalnim i korektnim.

"U ovoj fazi tužilaca nema, nego su bili inspektori iz Policijske stanice. Za sada smo imali finu saradnju", kazao je advokat Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije