Hronika

Policija spriječila pljačku bankomata, razbojnici pobjegli

Policija spriječila pljačku bankomata, razbojnici pobjegli
Foto: Ilustracija | Policija spriječila pljačku bankomata, razbojnici pobjegli

GORNJI VAKUF/USKOPLJE - Policija Gornjeg Vakufa/Uskoplja spriječila je pljačku bankomata u ulici Kralja Tomislava u ovoj opštini, ali su tri maskirana razbojnika pobjegla.

"U akciji Bankomat, policijska patrola obilazila je prethodne noći bankomate u pomenutoj ulici, gdje su uočili tamniji automobil iz kojeg su izašle tri maskirane osobe koje su nasprejale sugurnosne kamere na banci, kao i trgovini koja se nalazi u blizini banke", navedeno je u saopštenju MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U saopštenju se dodaje da je policijska patrola, spriječila dalji napadu na bankomat, a maskirane osobe su se udaljile u nepoznatom pravcu.

"O navedenom događaju upoznate su sve raspoložive policijske patrole, koje su odmah upućene u pretragu užeg i šireg gradskog područja, kao i sve susjedne policijske stanice, u cilju pronalaska predmetnog vozila i osoba", navedeno je u saopštenju.

MUP SBK navodi da su u toku 2019. godine na području ovog kantona izvršena četiri napada na bankomate, i to u Bugojnu, Gornjem Vakufu-Uskoplju, Novom Travniku i Kreševu, kojom prilikom je pričinjena znatna materijalna šteta. 

Službenici policije, kako navode u kontinuitetu provode pojačane planske akivnosti u koordinaciji sa drugim policijskim agencijama u BiH, u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca ovih krivičnih djela.

"Mole se građani da ukoliko imaju bilo kakve informacije koje bi pomogle u suzbijanju i sprečavanju ove negativne pojave, da se obrate u najbližu policijsku stanicu, pozivom na besplatni telefonski broj 122", navedeno je u saopštenju MUP-a SBK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije